În ce cred

Sunt activist civic de 9 ani. Cred, am luptat și militez pentru:

Dreptul femeii de a avea o experiență sigură medical si demnă la naștere, oricine ar fi, oricâtă școală ar avea și oriunde i-ar veni sorocul.

Nevoia copiilor de a avea un părinte mereu aproape în primii doi ani de viață, când se pun bazele sănătății și chiar ale fericirii pentru tot restul vieții lor.

Alăptarea bebelușilor, cel mai bun mod de a hrăni un copil și cel mai mare bine pe care numai mama îl poate face copilului ei, după ce i-a dat viață și carne din carnea ei.

Accesul femeilor la analize medicale și prevenție făcute la timp, când pot fi salvate de la suferințe inutile sau mai rău.

Eliminarea taxei de spitalizare alături de copil pe care o plătesc părinții pentru că este abuzivă, inumană și nu are ce căuta într-un stat cu pretenții de civilizație.

Vaccinarea obligatorie a copiilor din respect pentru viața lor neprețuită și pentru viețile celorlalți copii din jur, la fel de neprețuite

Combaterea consumului de tutun și a publicității la această adicție care omoară încet și oribil prea mulți oameni în România și în lume

Egalitate de șanse pentru toate genurile la locul de muncă, în societate și în familie pentru ca toți să avem șansa noastră și așa minusculă, la fericire.

Toleranță și respect pentru toți, pentru că nimeni nu e mai egal sau mai normal decât celălalt, atât timp cât nu face rău semenilor.

Stoparea violenței domestice împotriva femeilor din rândul cărora societatea românească plătește un bir de sânge uriaș.

Eradicarea abuzului de orice fel împotriva copiilor acasă, la școală, în spatele blocului sau în bătătura gospodăriei, pentru totdeauna.

Educație sexuală corectă și actualizată pentru copii în școli pentru că numai așa putem rezolva cel puțin 4 probleme enumerate mai sus.

Politici publice care să prioritizeze siguranța copiilor: acasă, la școală, în mașină – pentru că valoarea pe care o societate o atașează la viața și sănătatea lor arată cu mare precizie ce șanse de supraviețuire avem ca nație.

Obligativitatea primăriilor de a strânge toți câinii fără stăpân de pe străzi pentru că altfel nu ne putem numi stat, ci junglă.

Ana Maita

Ținem legătura

Dacă vrei să vezi ce mai scriu, care sunt informațiile pe care le citesc și le împărtășesc, te aștept pe paginile și conturile mele din rețelele sociale: