Nu poți fi magică pentru copiii tăi

N

Dacă mămicia m-a învățat ceva este că nu poți fi magică pentru copiii tăi. Poți fi iubire pentru ei, poți fi refugiu, sprijin și putere pentru ei, dar nu poți fi magie. Magia implică un pic de nebunie, un strop de necunoscut și un fir de imprevizibil, iar copiii tăi nu au nevoie de astea: ei vor siguranță și protecție absolută de la tine ca mamă. Iar tu asta trebuie să le dai mereu.
În schimb… ca mătușă, ei bine, aici e locul unde magia feminină se poate manifesta în toată splendoarea ei ușor periculoasă. Nu degeaba toate vrăjitoarele și zânele sunt mătușile cuiva, niciodată mame.

Eu, spre exemplu, în vara asta am reușit să-i conving pe nepoții mei că sunt sirenă part-time. Sunt mici, e adevărat. Dar asta face parte din vrajă. Într-una din zilele vacanței de familie pe litoral, la apusul soarelui, mi-am pus coadă de sirenă și am apărut din valuri sub ochii lor.
Din siguranța brațelor mamei lui, cel mare, de 4 ani, m-a întrebat pe un ton cât se poate de serios dacă sunt sirenă. ”Evident că sunt!” i-am spus, fluturându-mi coada de sirenă ostentativ. „Dar numai o zi pe an, la apus”. Exact ca în povești, dar pe dos. M-a privit concentrat și a zis doar ”Uau…” zâmbind impresionat. Mă crezuse.

Cea mică era prea mică să mă interogheze sau să îmi conteste autenticitatea, dar cred că măcar am reușit să țes în mintea ei de toddler o amintire din aceea specială, de copilărie mică, despre care te întrebi toată viața dacă a fost aievea sau vis. Iar peste câțiva ani, când va vorbi, mă aștept să mă întrebe: ”Auzi, am visat eu sau tu chiar ești sirenă?”. Prevăd atunci o discuție mult mai interesantă decât aia despre Moș Crăciun. Până una alta, mă străduiesc să mențin magia vie și să mă prefac în sirenă o zi pe an. Iar pentru momentele inevitabile de incredulitate, am pregătit dovezi fotografice ca să mai prelungesc, măcar și cu o secundă, magia. Nu de alta, dar e un sentiment uriaș să știi că ai un strop de magie adevărată pentru cineva!
PS: le mulțumesc din inimă fratelui și cumnatei mele care își lasă fără frică copiii în mrejele magiilor mele!

 

About the author

Add comment

By Ana M

Ana M

Ținem legătura

Dacă vrei să vezi ce mai scriu, care sunt informațiile pe care le citesc și le împărtășesc, te aștept pe paginile și conturile mele din rețelele sociale: