Secretul bebelușului drăgălaș

S

Te-ai întrebat vreodată de ce mânzul se ridică în picioare și zburdă la 2 minute după naștere pe când puiul de om are nevoie de minim 8 luni ca să meargă în picioare? Simplu, pentru că specia umană e o ciudățenie în regnul animal…o ciudățenie drăgălașa!
De câte ori văd viitori părinți mă minunez de lumina din ochii lor: sunt nerăbdători, plini de energie, fericiți. Apoi îi văd după nașterea bebelușului și sunt nedormiți, anxioși si… chiar mai fericiți. Bebelușul bucălat care le conduce viața în primul an de viață este cea mai dulce grijă pe care o poate avea un adult. Chiar dacă ritmul de dezvoltare diferă de la copil la copil în mare primul an de viață este un an de curată bebelușie, în care ești solicitat non-stop ca părinte.
În caz că nu știați suntem o raritate în regnul animal în ceea ce privește faptul că puii de om, deși se nasc după o perioadă relativ lungă de gestație, au nevoie de atât de mult timp ca să devină mobili și relativ autonomi, având nevoie de timp și îngrijire atentă până să ne ridicăm în două piciorușe.

Citeşte întreaga ştire:
http://www.mamaresponsabila.ro/secretul-bebelusului-dragalas/

About the author

Ana Maita

Add comment

Ana Maita

Ținem legătura

Dacă vrei să vezi ce mai scriu, care sunt informațiile pe care le citesc și le împărtășesc, te aștept pe paginile și conturile mele din rețelele sociale: